latinica  ћирилица
22/08/2019 |  19:28 ⇒ 19:28 | Аутор: СРНА

Боцан-Харченко: Забрана уласка Биковићу - губитак за Украјину

Руски амбасадор у Србији Александр Боцан-Харченко сматра да је одлука украјинских власти да забране улазак у Украјину српском глумцу Милошу Биковићу велики губитак за ову земљу и њен народ.
Александар Боцан-Харченко (фото: Tanjug / Dragan Kujundžić) -
Александар Боцан-Харченко (фото: Tanjug / Dragan Kujundžić)

- Са недоумицом сам сазнао о забрани уласка у Украјину талентованом српском глумцу Милошу Биковићу. Велики губитак за Украјину и њен народ - навео је Боцан-Харченко на Твитеру.

Он је додао да овај случај, нажалост, није без преседана и да је, по свој прилици, методично рушење културе већ постало навика украјинских власти, пренијели су београдски медији.

Српски глумац Милош Биковић објавио је данас на Твитеру да му је забрањен улазак у Украјину и то због наводног угрожавања националне безбједности.

Он је изјавио да није добио званично обавјештење, нити образложење о забрани уласка.

Биковић је навео да је случајно сазнао за информацију да се налази на сајту "Миротворац" који садржи базу података особа које се повезују са учешћем у активностима у Украјини на страни проруских присталица.

Милош Биковић је главни протагониста филма у руско-српској копродукцији "Балканска међа" о руском заузимању приштинског аеродрома "Слатина". На листи сајта "Миротворац" налази се још један члан екипе овог филма, глумац Гојко Митић.

Предсједник Русије Владимир Путин уручио је Биковићу у новембру 2018. године признање Медаља Пушкина за културно зближавање српског и руског народа.