latinica  ћирилица
25/08/2019 |  12:56 ⇒ 26/08/2019 | 10:34 | Аутор: СРНА

Додик: Ако Тегелтија не буде именован, сједница Предсједништва ће бити фарса (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да предстојећа сједница Предсједништва БиХ, ако не буде завршено именовање Зорана Тегелтије за кандидата за предсједавајућег Савјета министара, више неће бити сага, него фарса.

Додик је рекао новинарима у Стричићима да он не прави никакву сагу.

Он је навео да је нова сједница Предсједништва БиХ заказана зато што су претходно, у складу са законом, извршене провјере у Агенцији за истраге и заштиту БиХ и Централној изборној комисији у вези са Тегелтијом, гдје је речено да нема никаквих сметњи да буде кандидован за предсједавајућег Савјета министара.

Додик је потврдио да ће присуствовати сједници Предсједништва БиХ, али да ништа друго не може да каже.

На захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за уторак, 27. август, заказана је ванредна сједница ове институције са једном тачком дневног реда - именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара.

Централна изборна комисија БиХ је, поступајући по захтјеву Предсједништва БиХ као органа надлежног за именовање предсједавајућег Савјета министара, утврдила да Тегелтија испуњава све потребне услове за именовање прописане Изборним законом.

Агенција за истраге и заштиту БиХ у петак је завршила провјеру истинитости информација које је Тегелтија навео на обрасцу изјаве ЦИК-а и извјештај о томе упутила Предсједништву.