latinica  ћирилица
25/08/2019 |  14:51 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У понедјељак сунчано и вруће, поподне киша и пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати сунчано вријеме, послије подне се на истоку и сјевероистоку очекују киша и пљускови, док ће температура ваздуха бити до 35 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити мало до умјерено облачно вријеме, током дана сунчано, а у послијеподневним часовима се очекују нестабилности са кишом и пљусковима на истоку и сјевероистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од 15 до 19, на југу до 23, на планинама нешто свјежије, а највиша дневна од 27 до 32, на истоку и сјевероистоку до 35 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен промјењив вјетар, на сјевероистоку у другом дијелу дана краткотрајно јак јужни, а на југу слаба бура.

Веома топло и сунчано вријеме задржаће се и наредних дана, а краткотрајно освјежење понегдје се може очекивати у уторак и четвртак у другом дијелу дана. Дневна температура ваздуха неће се мијањати, од 27 до 32, на истоку и сјевероистоку до 35 степени Целзијусових.

Према прогнози метеоролога, уторак, 27. августа, биће сунчано и веома топло, а послије подне постоје услови за ријетке пљускове на крајњем истоку.

У сриједу, 28. августа, ујутро ће бити мало до умјерено облачно и сунчано, мало више облака на сјеверозападу, а магла по котлинама. Током дана сунчано и са сунчаним интервалима, веома топло. У већини крајева цијели дан биће суво.

Слично ће бити и у четвртак, 29. августа, у првом дијелу дана, док је за послијеподневне часове најављено повећање облачности са сјеверозапада гдје ће бити услова за краткотрајну кишу и пљускове, као и у централним предјелима.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у већини крајева преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а пљускова и грмљавине има на западу, те на истоку и сјевероистоку Херцеговине.