latinica  ћирилица
11/09/2019 |  19:17 ⇒ 19:25 | Аутор: РТС

Караван "Најлепших народних песама" ипак у Косовској Митровици 12. септембра

Поред свих препрека и проблема на административном прелазу Јариње концерт каравана "Најлепше народне песме", а уједно и концерт којим се обиљежава 95 година постојања Радио Београда биће одржан 12. септембра у Косовској Митровици.
Конвој РТС-а на Јарињу - Фото: РТС
Конвој РТС-а на ЈарињуФото: РТС

Послије 25 сати чекања на прелазу Јариње, данас у шест поподне конвој са техничком опремом, радницима РТС-а и Stage System-a ушао је на територију Косова и Метохије.

И поред уредно достављене документације за сву техничку опрему и испоштоване процедуре, косовска администрација упорно је одбијала да пропусти наша возила. Тек захваљујући доброј вољи и ангажовању двије жене, директорке ЈП мреже "Мост" и министарке локалне самоуправе у косовској влади, конвој РТС-а је ушао на територију Косова и Метохије.

Надамо се да ће упркос овом неочекиваном кашњењу екипа РТС-а обезбиједити све техничке предуслове да се концерт успјешно одржи.

На сутрашњем концерту у Косовској Митровици са почетком у 21 час уз Народни оркестар РТС-а ће наступити Снежана Ђуришић, Радиша Урошевић, Чеда Марковић, Данка Стојиљковић, Невена Божовић, Ранко Шемић, као и певачи из Косовске Митровице.