latinica  ћирилица
18/09/2019 |  14:18 | Аутор: СРНА

Представљена најсавременија мрежна рјешења за пословање

На конференцији "Проинтер и партнери - рјешења којима вјерујете", која је одржана данас у Сарајеву, представљена су најсавременија ИТ рјешења и технолошка сазнања с циљем упознавања учесника о најновијим производима реномираних стручњака из компанија Чек поинт, Циско, САП, Леново и М:тел.
Конференција - Фото: РТРС
КонференцијаФото: РТРС

Бојана Шкробић Омеровић, директор компаније Проинтер ИТСС Сарајево која је и организатор конференције, нагласила је да су у фокусу овог скупа били кључни одговори у вези са безбједносним и мрежним рјешењима за практичан рад и пословање.

- Посебно нам је драго што смо данас на самом почетку рада Проинтера Сарајево угостили наше престижне дугогодишње брендове и партнере са којима намјеравамо да наставимо сарадњу - рекла је Омеровићева новинарима.

Она је појаснила да је та сарадња повезана са иновацијама, новим технологијама и пројектима, који нису значајни само за развој информационих технологија, него и за развој услуга грађанима цијеле БиХ.

Омеровићева је изразила наду да ће рјешења која су данас заједно представили "Проинтер" и партнери бити успјешна и примјењива у пракси и убудуће, као што је то било и до сада.

Према њеним ријечима, партнери Пронитера су у 80 одсто институције БиХ.

- Посебно бих издвојила један од посљедњих веома успјешних пројеката попут рјешења за Пореску управу Републике Српске који је донио невјероватне уштеде овој институцији и појачао контролу пореских обвезника - навела је Омеровићева.

Она је додала да су битни и пројекти у области запошљавања, енергетског сектора, али да компанија Проинтер посебно инсистира на раду и сарадњи са младим образованим људима, које је позвала да им се придруже.

Генерални директор "Ленова" за Адриатик регију Јован Гламочанин захвалио је Проинтеру за сарадњу и истакао да је та компанија у самом врху информационих технологија.

- Леново је водећи произвођач лаптопова, персоналних рачунара, таблета, паметних телефона и сервера на икс-86 платформи. Занимљиво је да је управо Проинтер наш највећи партнер за све наше производе - рекао је Гламочанин новинарима.

Предраг Спасић, стручњак Чек поинта, једног од највећих произвођача безбједносних ИТ рјешења, представио је учесницима конференције могућности како се компаније могу заштитити од сајбер напада, те рјешења која омогућавају потпуну безбједност архитектуре мреже компаније кроз стандардне ИТ уређаје, али и мобилне уређаје.

ИТ стручњак у компанији Циско Решад Ровчанин појаснио је зашто упркос бројним безбједносним инцидентима, чији је извор нека од крајњих тачака унутар локалне мреже, и даље многи слијепо вјерују "првој линији одбране" - "Фајервалу".

- Указао сам како можемо да локалну мрежу учинимо безбједнијом и употребимо је као алат за спровођење безбједносне политике и за детекцију безбједносних пријетњи које не могу бити откривене на други начин - појаснио је Ровчанин.

Иван Грујовић из САП-а показао је како та компанија својим рјешењима помаже другима када не постижу најбоље резултате у тржишној утакмици.

- Неопходно је слушати, разумјети и дјеловати у складу са вриједностима и интересовањима купаца и запослених. `САП` настоји да помогне својим корисницима да постану и остану водеће компаније у својој индустрији и тржишту, тако што ће постати интелигентна предузећа потпуно спремна за искуствену економију - изјавио је Грујовић.