latinica  ћирилица
18/09/2019 |  17:34 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Држављанства муџахединима - додатна дискредитација Џаферовића (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су документи који доказују да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић потписивао пријем у држављанство БиХ појединим припадницима одреда "Ел мухаџедин" само елементи који Џаферовића додатно дискредитују.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик, који је српски члан Предсједништва БиХ, рекао је новинарима у Бањалуци да је у Предсједништву БиХ, али да су његови и Џаферовићеви односи оптерећени ситуацијом у вези са његовом /Џаферовићевом/ ратном прошлошћу и чињеницом да никада нису расвијетљене те околности.

Он је навео да СНСД у прошлом готово читавом мандату није учествовао у раду парламента БиХ када је њиме руководио Џаферовић, због његове ратне прошлости.

- Џаферовић, као ратни начелник Служби безбједности Зенице 23. августа 1994. године био је свједок када су муџахедини ликвидирали Србе одсијецајући им главе, а да није предузео ниједну радњу да се то спријечи и да се кривци приведу правди - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је рекао да су ти војници били заробљени и да се на њих односила Међународна конвенција која штити заробљенике, али да одговорни људи нису учинили ништа да их заштите.

- То је било довољно за СНСД да у претходном времену у парламенту БиХ предузме те своје радње и активности - навео је Додик.