latinica  ћирилица
18/09/2019 |  19:32 | Аутор: Б92

Теодосић најзвучније појачање Еврокупа

Милош Теодосић је најзвучније појачање љетошњег прелазног рока које ће наступати у Еврокупу.

То је наведено у рангирању играча који ће наредне сезоне наступати у другом по значају клупском такмичењу у Европи.

Бивши капитен репрезентације Србије ће носити дрес Виртуса из Болоње.

- Послије двије године се Теодосић враћа у Европу да докаже да је један од најбољих плејмејкера на свијету. Његове додавачке способности нема нико, познат је по способности да пронађе асистенцију када нико не може - наведено је у рангирању.

Подсјећа се и да је српски плејмејкер био најкориснији играч Евролиге.

- Он је много више од сјајног додавача. Он има безграничан шутерски домет, бриљантну кошаркашку интелигенцију и искуство да буде лидер. Ако Тео пронађе своју најбољу игру, Виртус ће бити непобејдива екипа - навели су стручњаци.

На листи је и нови центар Партизана Артсјом Параховски, смјештен на четврто мјесто.

- Српски гигант је потписао интересантне играче на центарској позицији, али Параховски се издваја због своје сјајне протекле сезоне у Еврокупу у дресу Ритаса. Он је тип играча који увијек ради оно што најбоље умије, погађа у рекету, скаче на оба краја терена, спречава и блокира шутеве. Као елитни центар у овом такмичењу, Параховски је онемогућио свој садашњи клуб да се пласира у плеј-оф прошлосезонског издања Еврокупа - подсјећа се.

Међу најбољом петорицом се налазе још Мантас Калнијетис из Локомотиве Кубањ, Клемен Препелич из Хувентуда и Алекс Тајус из Уникса.