latinica  ћирилица
04/10/2019 |  15:26 ⇒ 18:24 | Аутор: АТВ

Лукач: Имамо информације о покушају притиска на директора Граничне полиције

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је за АТВ да има сазнања и информације да је покушан одређен притисак на директора граничне полиције Зорана Галића, од стране Дениса Звиздића, Драгана Мектића и Мирка Шаровића.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

- Притисак је био да се на основу неког правилника који је Мектић сам донио доведе федерална полиција на границу према Републици Србији. То су били ултимативни захтјеви и веома непримјерени са њихове стране - додаје Лукач.

Лукач истиче да дуго познаје Галића и да је сигуран да таквим притисцима неће подлећи.

- Према информацијама које имамо, он је таква увјеравања и дао, да неће проводити никакве противазконите радње. Мислим да је питање за Мектића и Шаровића, зашто раде на штету Републике Српске - навео је Лукач.

Додаје и да МУП Републике Српске неће тражити да учествује у заштити Федералне или кантоналне границе, јер они имају своју полицију која је надлежна за те активности.

- Ми имамо потписан споразум са Граничном полицијом БиХ и више од годину дана припадници МУП-а Републике Српске су присутни у заједничким патролама, заједно са граничном полицијом на контроли источне границе која јесте дио Републике Српске - закључује Лукач.