latinica  ћирилица
14/10/2019 |  14:08 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Хандке смета српским непријатељима

Удружење "Част отаџбине" честитало је Петеру Хандкеу Нобелову награду и пожељело му још плодоноснији рад, уз оцјену да су против додјеле највише били српски непријатељи јер је овај аустријски књижевник и свјетски борац за истину јасно рекао да је геноцид у Сребреници лаж.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

- У тој групи "српских пријатеља" нашли су се /Шефик/ Џеферовић, /Жељко/ Комшић, Еди Рама, Вљора Читаку, /Беџет/ Пацоли. Каква дружина?! Ми Хандкеу честитамо и желимо још плодоноснији рад - додају из Удружења.

У осврту на актуелну ситуацију у БиХ, из Удружења су указали на потребу да Срби наступају јединствено, а да треба "јавно проказивати" оне који раде против интереса српског народа, а за интересе Бошњака који желе стварање унитарне исламске државе у БиХ.

Указано је да лидер СДА Бакир Изетбеговић у страначкој декларацији предлаже укидање Дејтона и, под видом стварања грађанске државе, реализује "Исламску декларацију" свог оца Алије, а да га у томе подржава министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирко Шаровић са својом понудом "да БиХ за осам година може постати мала Швајцарска на Балкану".

- Наравно, под условом да се Срби одрекну Дејтона и да њега, /Драгана/Мектића, /Младена/ Иванића, /Бранислава/ Бореновића и остале Бакирове сатрапе народ бира, да их они воде. Са ранијом понудом да он /Шаровић/ прихвата да буде предсједавајући Савјета министара, свима је јасно да се ради о човјеку жељном власти, кога не интересује шта ће бити са Српском и интересима српског народа - наводи се у саопштењу.

Указано је да је Дејтонским мировним споразумом јасно утврђено шта је чије у државној заједници БиХ, те исткануто Срби неће прихватити даље дерогирање
тог документа.

Из Удружења истичу да је по реаговању бошњачких лидера, за све недаће у Федерацији БиХ крив лидер СНСД-а Милорад Додик.

- Морамо, по ко зна који пут поновити да им он смета, зато што је стао на пут Изетбеговићу и СДА, зауставио даље урушавање Дејтона и спречио стварање унитарне БиХ - сматрају у Удружењу.

Закључено је да је насупрот Федерацији БиХ, Додик успио да од Републике Српске изгради функционалну државу са снажним институцијама и врло јасно маркирао њен даљи развој.