latinica  ћирилица
14/10/2019 |  14:10 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Програм економских реформи - слиједи анализа приједлога

Тим Републике Српске за израду Програма економских реформи Републике Српске за период од 2020. до 2022. године договорио је данас да надлежна министарства ураде анализу достављених приједлога ради унапређења процеса израде и што квалитетнијег дефинисања структурних реформи Српске за наредни трогодишњи период.
Састанак - Фото: РТРС
СастанакФото: РТРС

На састанку Тима, којег чине представници свих министарстава у Влади Републике Српске, било је ријечи и о приједлозима који су припремљени од свих релевантних актера укључених у процес израде Програма економских реформи, саопштено је из Министарства финансија Српске.

Разматране су до сада спроведене активности на дефинисању мјера за трогодишњи период, као и правци дјеловања који слиједе у изради овог програма.

Програм економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. године дефинише правце дјеловања Владе Српске за трогодишњи период, а припрема се у складу са документом "Смјернице за Програме економских реформи 2020-2022. године", које је за земље Балкана утврдила Европска комисија.

Основе за израду документа представљају Програм рада Владе Републике Српске за период 2019-2022. година, "Меморандум о заједничким политикама и мјерама" потписан са социјалним партнерима, "Смјернице за развој привреде", као и документ "Заједничке социоекономске реформе за период 2019-2022. година" који је усвојен у четвртак, 10. октобра, на сједници Владе Српске.