latinica  ћирилица
21/10/2019 |  16:04 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Подршка могућем успостављању авио-линије Бањалука-Москва

Ресорна министарства Српске ће подржати активности у вези са увођењем директне авио-линије Бањалука-Москва, као прилике за додатне користи у сарадњи двије земље, речено је на састанку министра трговине и туризма Сузане Гашић, министра за европске интеграције и међународну сарадњу Златана Клокића и помоћника министра саобраћаја Миладина Поњарца са директором предузећа Аеродроми Републике Српске Миланом Рачићем.
Састанак са директором Аеродрома Српске - Фото: РТРС
Састанак са директором Аеродрома СрпскеФото: РТРС

Циљ успостављања директне авионске линије између Бањалуке и Москве јесте унапређење сарадње и привлачења туриста из Руске Федерације у Републику Српску, за шта, према анализама које су вршене у претходном периоду, постоји интерес.

Закључено је да је потребно да стране туристичке агенције изврше додатне анализе у наредном периоду да би био процијењен потенцијал Републике Српске као туристичке дестинације за туристе који би дошли из Русије, што би даље водило у правцу преговарања са потенцијалним авио-превозницима, саопштено је из Министарства трговине и туризма Српске.

На састанку је речено да постоје могућности за увођење чартер лета између Бањалуке и Москве, те је Аеродром Бањалука, у складу са капацитетима, спреман да одговори на захтјеве авио-превозника који буде заинтересован за успостављање сарадње.

Гашићева је рекла је да је успостављање директне авионске линије између Републике Српске и Русије важно за поједностављивање долазака руских туриста у Српску.

Она је подсјетила да Министарство трговине и туризма у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Москви реализује активности на промоцији Српске на руском тржишту, те да је, осим организације посјете руских новинара, која је реализована од 10. до 15. октобра, за наредни период предвиђено успостављање сарадње и са туристичким агенцијама и туроператорима из Русије.

Гашићева је навела да план промоције предвиђа остваривање директног контакта на руском тржишту, да би Република Српска била што више приближена руским туристима.