latinica  ћирилица
24/10/2019 |  16:01 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

Зворник: Усвојен Нацрт ребаланса буџета од око 25,7 милиона КМ

Скупштина града Зворника усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину од 25.761.000 КМ, којим је укупан буџет увећан за 767.000 КМ.
Скупштина града Зворника - Фото: СРНА
Скупштина града ЗворникаФото: СРНА

- Једногласно усвајање ребаланса говори нам да идемо у правом смјеру и да средства трошимо како је предвиђено. Имали смо мању корекцију на позицији порески и непорески приход, а укупан буџет већи је за 767.000 КМ - рекао је замјеник градоначелика Зворника Бојан Ивановић.

Градска скупштина једногласно је усвојила одлуку о приступању Споразуму градоначелника за климу и енергију и израду акционог плана за одрживу енергију и борбу против климатских промјена.

Ивановић је рекао да је доношење ове одлуке један од предуслова да локална заједница аплицира за бројне пројекте, нагласивши да је евидентно да су пројекти енергетске ефикасности врло интересантни и значајни.

На сједници је донесена одлука о усвајању допуне Програма коришћења буџетских средстава за подстицај развоја пољопривреде на подручју Зворника за ову годину којом је предвиђено да ће град редовно додјељивати пластенике, опрему или садни материјал, те организовати стручна предавања у складу са календаром радова у пластенику.

Разлог за допуну је реализација пројекта "Унапређење пластеничке производње поврћа" који је предвиђен Стратегијом интегрисаног развоја за период 2018-2027. године /План спровођења за период 2019-2021/.

Скупштина је усвојила и информацију о стању водоснабдијевања на подручју Зворника, као и о пружању других комуналних услуга, те Програм рада зимског одржавања градских улица, тротоара, паркова, приградских насеља и локалних путева на подручју града за идућу годину, као и информацију о стању улица и тротоара, хоризонталне, вертикалне и свјетлосне сигнализације на подручју града.