latinica  ћирилица
06/11/2019 |  11:42 ⇒ 11:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Таџикистан: У нападу ИД на граници 17 жртава

Седамнаест људи је убијено, када су маскирани нападачи отворили ватру на гранични пункт између Таџикистана и Узбекистана.
Таџикистан (фото:МВД Республики Таджикистан) -
Таџикистан (фото:МВД Республики Таджикистан)

Нападачи који су отворили ватру на гранични пункт између Таџикистана и Узбекистана били су припадници терористичке Исламске државе који су тамо продрли из Авганистана, саопштио је прес-центар Комитета за националну безбједност Таџикистана.

- Нападачи су прешли границу Авганистана са специјалним задатком. Сви су чланови терористичке групе Исламска држава - наводи се у саопштењу.

Такође се додаје да су терористи 3. новембра продрли у Кубодијенски округ Таџикистана из провинције Кундуз на сјевероистоку Авганистана. Терористи су током испитивања признали да је гранична испостава Ишкобод за њих била "најпогодније мјесто".

Раније је прес-центар Граничних трупа Комитета за националну безбједност Таџикистана саопштио да је оружана група од 20 људи напала погранични пункт смјештен на таџикистанско-узбекистанској граници, око 50 км западно од Душанбеа.

У акцији безбједносних снага ликвидирано је 15 оружаних џихадиста, а петорица су приведена. Током операције погинули су војник граничне полиције и један полицајац.