latinica  ћирилица
11/11/2019 |  16:48 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Ученици бијељинске Економске школе у хуманитарним акцијама за Космет

Бијељинска Економска школа послала је на адресу Одбора за помоћ КиМ писмо и позив, у којем се види велика хуманост, воља и жеља да помогну хуманитарну акцију "За дечији осмех на Косову и Метохији 2020" као и велику акцију за изградњу великог пројекта Одбора - Дневног центра "Подржи ме - 9 јануар" у Косовској Митровици, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на КиМ из Републике Српске.
Средњa Економскa школa, Бијељина (Фото: radiomitrovicasever.com) -
Средњa Економскa школa, Бијељина (Фото: radiomitrovicasever.com)

Савјет ученика, поводом дана средњошколаца који је 17. новембра, заједно са руководством средње Економске школе у Бијељини 18. новембра у 12.20 часова организује хуманитарну продају колача и сав приход од продаје предвиђен је за поменуте хуманитарне акције Одбора.

Савјет ученика позвао је предсједника Одбора Милорада Арлова да присуствује и пренесе своје утиске и упозна ученике са животом њихових вршњака, српског народа и дјеце на Косову и Метохији, као и активности Одбора у протеклом и наредном периоду.

Арлов је нагласио да му је изузетна част да присуствује овом јединственом догађају.

- Хвала ученицима и руководству школе на осјећају за тежину живота нашег народа на Косову и Метохији. Са овим показујете ваш патриотизам и снагу хуманости за помоћ. Показујете да ћете бити добри људи, чувати Републику Српску. Хвала и на повјерењу нашем Одбору који много чини за наш народ на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Арлов је захвалио Министарству просвјете и културе и министарки Наталији Тривић на подршци хуманитарним пројектима и акцијама.

- Хвала што сви заједно са Одбором чините да српска дјеца и српски народ на Косову и Метохији није сам у овим тешким временима које трају већ пуне двије деценије. На Косову и Метохији све пролази, само мука и патња нашег народа остаје. Ми им морамо олакшати и да знају да смо уз њих - рекао је Арлов.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на КиМ позвао је све основне и средње школе, локалне заједнице Републике Српске да се до 31. децембра укључе и помогну ову акцију на овакав или сличне начине и да позову хуманитарни број 1412 који до данас има око 11.000 позива.

Извор: Радио Косовска Митровица