latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:24 ⇒ 14:24 | Аутор: СРНА

Беванда: Што прије формирати нови сазив Савјета министара

Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда изразио је данас у Сарајеву наду да ће у што краћем року бити формиран нови сазив Савјета министара.
Вјекослав Беванда - Фото: СРНА
Вјекослав БевандаФото: СРНА

Беванда је рекао да има и превише разлога за излазак из тренутне блокаде.

- Знате да смо у ситуацији да немамо буџета за ову годину, да немамо утврђен глобални финансијски оквир за наредне три године и затворен буџет за наредну годину јер није дошао захтјев од Предсједништва БиХ да би технички тај дио затворили - рекао је Беванда новинарима.

Он је изразио наду да ће и Парламентарна скупштина БиХ у потпуности профункционисати и тиме ослободити различите грантове и кредитне споразуме, чиме би та средстава била стављена у функцију развоја и потреба БиХ.

Беванда је рекао да до сада није имао никакве разговоре о његовом евентуалном учешћу у новом сазиву Савјета министара.

Кад је ријеч и о јуче договореном Програму реформи БиХ, министар финансија у техничком мандату је навео да је на томе радило Предсједништво БиХ у сарадњи са представницима међународне заједнице.

- Могу рећи само да тај документ није био на Савјету министара, тако да га не бих могао коментарисати - навео је Беванда.

Предсједништво БиХ јуче је на ванредној сједници у Сарајеву донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, те да ће у НАТО сједиште у Бриселу бити достављен документ Програм реформи БиХ.