latinica  ћирилица
22/11/2019 |  13:13 | Аутор: 24sata.hr

Возач из БиХ бјежао од полиције па ударио у два аута (ВИДЕО)

Мушкарац из БиХ ухапшен је у Ријеци јер је украденим аутомобилом покушао побјећи хрватској полицији па се забио у два паркирана аутомобила.

- Чуо сам јак ударац, одмах сам излетио вани. Полицајци из црног аудија стали су 20 метара иза тог аута који се сударио, извукли су возача и питали га је ли то његов ауто. Рекао им је да га је украо - прича један читалац портала 24 сата о драми која се у четвртак одвијала у центру Ријеке, на раскрсници Супилове и Дежманове улице.

Полицајци су уочили украдени пежо, за воланом је био Шериф Б. (51) из Босне и Херцеговине. Игнорисао је наредбе полицијских службеника и почео је бјежати. У Дежмановој улици забио се у два паркирана аутомобила.

Утврдили су да је пежо украо још у јулу ове године. Вратили су га власници.

- Привели смо га на криминалистичко истраживање. Пријавили смо га за кривично дјело крађе и предали га притворском надзорнику. Утврђено је како је средином јула украо пежо којим се сад забио у два паркирана аутомобила. С истим је аутом у Замету изазвао судар и побјегао. Ауто је враћен власници (66), која је оштећена за око 35.000 куна - рекли су из полиције.

- Полицајци су га питали има ли оружје, рекао им је да има само сузавац. У ауту сам видио пајсер омотан чарапом и нешто што је изгледало као алат за проваљивање. Тихо је причао, ваљда је био ошамућен од судара - испричао је читалац који је свједочио хапшењу.

На снимку се у једном тренутку види да ухапшени Шериф Б., који је имао лисице на рукама, ради нагли покрет према полицајцима.

Чинило се као да је пљунуо.

- Мислим да се само опирао, то је био само тај један тренутак - додао је читалац.

Видео можете погледати на ОВОМ ЛИНКУ.