latinica  ћирилица
27/11/2019 |  14:52 ⇒ 16:50 | Аутор: РТС

Добар жријеб за кошаркаше Србије, Италија највећи ривал

Жребом у швајцарском Миесу, одлучено је да кошаркаши Србије у борби за мјесто на ОИ у Токију наредне године играју против Новог Зеланда, Доминканске Републике, Италије, Порторика и Сенегала.
Групе квалификационог турнира (фото: FIBA) -
Групе квалификационог турнира (фото: FIBA)

Изабранице Марине Маљковић играће против тимова САД-а, Нигерије и Мозамбика. Србија ће бити домаћин турнира и у мушкој и женској конкуренцији.

Кажу да вам уочи жријеба треба и пуно среће, а "земља кошарке" каква је Србија га је имала.

Уз то што организују турнире и у мушкој и женској конкренцији у Београду, кошаркаши и кошаркашице Србије имали су среће у Швајцарској.

Нови селектор мушког тима Игор Кокошков ће момке у борбу за Токио повести против Новог Зеланда и Доминканске Републике, док су у другој групи турнира који ће се играти у Арени налазе Италија, Порторико и Сенегал.

"Азури" се ту намећу као највећи ривал и највећа препрека на путу ка Олимпијским играма, а са њима смо се сусрели у у групној фази СП у Кини и убједљиво славили.

Олимпијски турнир у кошарци игра се од 23. до 28. јуна, а пласман у Токио већ су обезбиједили Јапан, Нигерија, Аргентина, САД, Иран, Француска, Шпанија и Аустралија.

Среће су имале и кошаркашице Србије, које ће имати изузетно добру шансу да се поново нађу на највећој спортској смотри на свијету и бране бронзу.

Оне ће такође у Београду играти против доминантних Американки, које су већ обезбиједиле мјесто у Јапану, а за једно од два мјеста бориће се са тимовима Нигерије и Мозамбика.

Реално гледано, то су екипе које изабранице Марине Маљковић могу и морају да побиједе.

Квалификациони турнири за жене у Београду биће одржан се од 6. до 9. фебруара 2020. године.