latinica  ћирилица
27/11/2019 |  15:27 | Аутор: СРНА

Миграције на дневном реду 3. децембра

Савјет министара у техничиком мандату разматраће у уторак, 3. децембра, материјале Министарства безбједности који се односе на ситуацију у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната.

Према предложеном дневном реду, Савјет министара у техничком мандату требало би да размотри информацију о конкретним мјерама и активностима које је потребно предузети у оквиру процеса европских интеграција БиХ, а коју је Дирекција за европске интеграције припремила ради реализације закључка са треће редовне сједнице Предсједништва БиХ.

Међу 43 предложене тачке су и извјештај о раду Комисије за деминирање у БиХ за 2018. годину и Приједлог плана деминирања у БиХ за ову годину, те извјештај Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о издатим исправама и одбијеним захтјевима за издавање исправа за спољнотрговински промет оружја, војне опреме и робе посебне намјене за 2018. годину.

На приједлог Министарства иностраних послова, Савјет министара требало би да се изјасни о приједлогу одлуке о именовању Комисије за куповину објекта за смјештај дипломатско-конзуларног представништва БиХ у Подгорици.

Једна од предложених тачака је и приједлог Министарства цивилних послова БиХ за давање држављанства америчком кошаркашу Џону Роберсону.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова, саопштено је из Савјета министара.