latinica  ћирилица
05/12/2019 |  13:49 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

Почела изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице до Лознице

Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је данас почетку изградње ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, истичући да ће то олакшати путовање у Републику Српску и БиХ.
Почела изградња ауто-пута Рума–Шабац - Фото: ТАНЈУГ
Почела изградња ауто-пута Рума–ШабацФото: ТАНЈУГ

- Хоћу да кажем људима у Срему и Мачви, у Руми, Шапцу и Лозници, да ће имати ауто-пут и брзу саобраћајницу на вријеме изграђене, врхунског квалитета, али то им не значи само саобраћајницу која ће их повезивати са Београдом и другим дјелом Србије. То им значи више инвеститора - рекао је Вучић.

Он је указао да ће Србија са Моравским коридором и Сремско-мачванским коридором изгледати потпуно другачије.

- Биће ближа свима другима, лакше ће да се иде у Републику Србску и БиХ, лакше ће да се иде на Гучево, лакше ће касније да се иде до Љубовије, Малог Зворника, Бајине Баште и свих других мјеста - рекао је Вучић.

Укупна дужина ове саобраћајнице је 77 километара, а процијењена вриједност пројекта 467,5 милиона евра.

Комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница потписан је 19. новембра са азербејџанском компанијом "Азвирт", која је извођач радова.

Пројекат је подијељен на три дионице - ауто-пут Рума-Шабац дужине 21,14 километара, мост преко Саве дужине 1.327,5 метара и брза саобраћајница Шабац-Лозница дуга 54,58 километара.

Почетку радова присуствовали су и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић, замјеник предсједника азербејџанске компаније "Азвирт" Караман Ахмедов и амбасадор Азербејџана у Србији Елдар Хасанов.