latinica  ћирилица
10/01/2020 |  19:55 | Аутор: Б92

Ненадић најбољи рукометаш Европе у 2019. години

Српски рукометаш Петар Ненадић проглашен је за најбољег играча Европе у 2019. години од стране Европске рукометне федерације.
Петар Ненадић (Фото: http://www.mojacrvenazvezda.net) -
Петар Ненадић (Фото: http://www.mojacrvenazvezda.net)

Бек мађарског Веспрема био је најбољи у жестокој конкуренцији у којој су браћа Карабатић из Француске, Данац Микаел Хансен, Хрват Лука Циндрић, Игор Карачић, Арпад Штербик.

Интересантно, али најбољи рукометаш Европе није члан репрезентације Србије која у Грацу учествује на Евроспком првенству.

Ненадић се повукао из репрезентације након серије скандала на претходном ЕП 2018. у Загребу, када су се сукобили Драган Шкрбић и тадашњи селектор Јовица Цветковић.

- Пауза или опроштај, нисам још сигуран, али у сваком случају, потребна ми је пауза послије днеколико година и само два пропуштена такмичења у националном дресу. Потребан ми је брејк у сваком смислу. Вријеме ће показати да ли ће бити само пауза или опроштај. То је моја одлука, није исхитрена, неким људима је већ била најављена. Као репрезентација једино смо били конкурентни за врх те 2012. Ми смо још једна пропуштена генерација, поготово моја генерација - рекао је Ненадић.

Ненадић је у Веспрем стигао почетком 2018. године за 500.000 евра из Фукс Берлина, а претходно је играо за Вилсу Плок, Холстебро, Сегедин, Барселону, Алгесирас и Црвену звезду у којој је почео професионалну каријеру.

Прошле сезоне је освојио титулу са Веспремом, који је поражен у финалу ЕХФ Лиге шампиона. Са Србијом је освојио Медитеранске игре 2009, те европско сребро 2012.

Србија је данас поражена од Бјелорусије на старту ЕП, а у другом колу игра са Црном Гором кључни меч у борби за другу фазу. У трећој рунди, у понедјељак, ривал ће бити Хрватска.