latinica  ћирилица
11/01/2020 |  11:36 | Аутор: СРНА

Ђурић: Албанци нису сложни као некада, важно јединство Срба

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да за Србе на Космету није важно ко ће формирати Владу у Приштини, јер су тамо сви сепаратисти, већ је важно да се сви Срби окупе око монолитног блока - Српске листе, који нико не може да дијели.
Марко Ђурић (Фото: Зоран Жестић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Зоран Жестић)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је указао на чињеницу да Албанци на Коспву нису сложни као што су некада били, као и да их је све мање.

- На Косову и Метохији је 2001. године рођено 60.000 беба, 32.000 2014., а 2018. године 22.000 - рекао је Ђурић за Телевизију "Пинк".

Говорећи о нападу на потпредсједника скупштине Косова и члана Српске листе Славка Симића, Ђурић је рекао да су такви инциденти свакодневица за Србе на Космету.

Он је истакао да је Симић прије напада снажно говорио да морају да се зауставе прогони Срба и да није прихватљиво да се врше притисци на Српску листу.

Он је подсјетио ће се ових дана навршити двије године од и даље неразјашњеног убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода демократија правда" Оливера Ивановића, те оцијенио како такви догађаји опомену колико је опасно бити српски представник у условима у којима нема безбједности и одговорности за злочине.

- Странци декларативно то осуде, па чак и Приштина, али никад нема епилога - закључио је Ђурић.

У Удружењу породица убијених и киднапованих на Косову и Метохији, како наводе, убијеђени су да ће владу у Приштини водити ратни злочинци, вође терористичке ОВК Рамуш Харадинај, Хашим Тачи, Кадри Весељи и Фатмир Љимај.

Из Удружења наводе да је самопроглашено Косово због тога под диригентском палицом и вођа злочиначке терористичке ОВК и оног дијела међународне заједнице која их је подржавала и подржава.

- Аљбин Курти не смије да формира тзв. владу без учешћа ових злочинаца, јер се његова предизборна кампања заснивала и на обећању да ће хапсити ратне злочинце ОВК - сматрају у Удружењу, те додају да се на овај начин спречава њихово хапшење.