latinica  ћирилица
15/01/2020 |  07:59 ⇒ 08:20 | Аутор: Б92

Јокићев тренер из Денвера у репрезентацији Србије!

Први тренер Денвер Нагетса, Мајк Мелоун, потврдио је да ће се прикључити кошаркашкој репрезентацији Србије на предстојећем олимпијском квалификационом турниру, који ће се у јуну одржати у Београду.

Он ће по окончању НБА плеј-офа, у којем ће Денвер извјесно и учествовати, директно доћи у Србију и придружити се стручном штабу националног тима Србије.

Да ли је на одлуку Мелоуна утицаја имао Никола Јокић није познато, али ће свакако ова вијест имати позитиван утицај и на одлуку најбољег центра НБА лиге за наступ у репрезентацији.

Тренер Денвера каријеру је кренуо давне 1993. године на Колеџу. Дуго је био помоћник у NCAA, а потом и у НБА лиги у којој је од 2001. године.

Био је помоћник у Њујорк Никсима, Кливленд Кавалирсима, Њу Орлеанс Пеликансима и Голден Стејт Вориорсима, док је први самостални тренерски посао добио у Сакраменту у сезони 2013/2014.

Ипак, у Калифорнији се задржао свега годину дана и од 2015. је на челу Денвера који је за кратак период успио да учини плеј-оф екипом.

Поред Мелоуна, помоћни тренери Игору Кокошкову биће тренер ФМП-а Владимир Јовановић и шеф струке Мега Бемакса Дејан Милојевић.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре у Београду на програму је од 23. до 28. јуна, а Србија игра у групи са Доминиканском Републиком и Новим Зеландом. У другој групи састају се Порторико, Италија и Сенегал.

Само побједник турнира обезбиједиће учешће на Олимпијским играма.