latinica  ћирилица
27/02/2020 |  15:40 ⇒ 22:18 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Јахорина има велики потенцијал

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је да Јахорина има велики потенцијал, а да су у скоријој будућности планиран већи број пројеката за унапређење развоја овог центра.
Дејан Љевнаић - Фото: СРНА
Дејан ЉевнаићФото: СРНА

Љевнаић је рекао новинарима прије почетка јавне трибине на Економском факултету на Палама о теми "Унапређење понуде у планинском туризму" да има прилику да пренесе знање и искуства студентима у области планинског туризма, те да ће им презентовати резултате Центра и како види његову будућност.

Према његовим ријечима, у скоријој будућности планирано је много пројеката, а најважнији за Пале је пројекат повезивања са Јахорином уз помоћ гондоле, што ће утицати на привреду и стандард.

- Ми смо тренутно у експанзији и озбиљан смо ски-центар, имамо близину међународног аеродрома, а реализацијом ових пројеката Палама би се отворила могућност доласка инвеститора и запошљавања људи. Има доста пројеката који би пуно значили за цијели регион - нагласио је Љевнаић.

Што се тиче љетне понуде, како је рекао, приоритет је да се уради комплетан пут према Јахорини заједно са "Путевима Републике Српске".

Љевнаић додаје да је планирана и градња пасареле према локацији хотела "Јахорина" и "Лавина", освјетљавање пута од Циљне куће до врха језера у дужини од 3,8 километара и да се на језеру уради "зип-лајн".

- Из Олимпијског бара на врху планине креће `алпин-костер`, најдужи у овом дијелу Европе. На локацији Пољица биће урађене двије нове атракције - `тауер` и `луна-лупстер`, које су интересантне за дјецу и одрасле. Јахорина ће бити највећа атракција ове године - навео је Љевнаић.

Продекан за наставу на Економском факултету на Палама Предраг Млинаревић каже да је данашња трибина "Унапређење понуде у планинском туризму" само једна у низу које ова високошколска установа организује студентима и грађанима, те да на Факултету постоји смјер туризам и хотелијерство.

- Овакво предавање је врло значајно јер ће студенти имати прилику директно да се упознају и сазнају како функционише туристичка дестинација, да у контексту тога виде на који начин се примјењују одређена рјешења у домену унапређења туристичке понуде - навео је Млинаревић.

Он додаје да се кроз практичну наставу и различите пројекте и анализе унапређује знање студената.