latinica  ћирилица
29/02/2020 |  10:33 ⇒ 10:34 | Аутор: СРНА

Србија неће бити паркинг за мигранте који стижу из Турске

Србија неће бити паркинг за мигранте које Турска пушта ка Европи и имаће довољно снаге да уз војску и полицију обезбиједи своје границе, поручио је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

Вучић је рекао да је Србија, ако Турска пусти два милиона миграната ка Европи, спремна да пружи солидарност, поштовање и гостољубље, али и да заштити своје националне и државне интересе.

- Ако неко стварно мисли да треба у једном тренутку у Србију убаци 100.000, 150.000 или 200.000 људи, то се неће догодити -рекао је Вучић за РТС.

Он је додао да Србија неће да подиже зид, већ да је спремна да у сваком тренутку издржи 10.000 миграната, а да то не буде проблем.

Када је ријеч о парламентарим изборима, Вучић је рекао да ће их расписати 4. марта, по повратку из Америке.

О критикама са Запада због наоружавања, Вучић је рекао да се Србија наоружава мање од Хрватске, Црне Горе, Сјеверне Македоније до Бугарске, које имају подршку НАТО-а.

- Морамо да имамо снажну војску да бисмо могли да опстанемо. Србија ће морати да још озбиљније улаже у своју војску. Не видимо сукоб и не желимо га, али не смемо да заостанемо, морамо да сачувамо војну неутралност и свој суверенитет и независност - рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву црногорског предсједника Мила Ђукановића за Ројтерс да Србија и Русија поткопавају независност Црне Горе, Вучић је рекао да је то неистинито и да то зна да и сам Ђукановић.

- Несумњиво је да ће Американци увек ићи против Српске православне цркве, јер мисле да Русија има утицај на нашу цркву. Европљани ће се правити невешти и тражиће што мање приче о етницитету, српском народу - рекао је Вучић.