latinica  ћирилица
07/03/2020 |  20:57 ⇒ 21:03 | Аутор: СРНА

Добој: На такмичењу музичких школа учествовало око 200 учесника

На такмичењу девет музичких школа из Републике Српске и Федерације БиХ, које је одржано данас у Добоју, учествовало је око 200 ученика.
Добој музичко такмичење - Фото: СРНА
Добој музичко такмичењеФото: СРНА

Домаћин такмичења била је Основна музичка школа "Маркос Португал" чији је директор Александар Вукојевић рекао да су се учесници такмичили у дисциплинама клавир, виолина, гитара и хармоника, те да је уз сваки инструмент било седам категорија.

- Било је и неколико категорија камерне музике као дуо клавир, дуо хармоника, трио хармоника, нестандардни дуо и слично - рекао је Вукојевић.

Такмичари ниже Музичке школе "Корнелије Станковић" из Бијељине са освојених 100 бодова били су најбољи у дисциплини камерне музике и категорији трио хармонике за ученике од четвртих до шестих разреда.

Из добојске Основне музичке школе "Маркос Португал" ученика Селма Хаџић побједила је у дисциплини гитаре у категорији првих разреда, Милош Миливојевић у дисциплини хармоника за ученике шестих разреда, а Јована Пауновић у дисциплини виолине у категорији петих разреда.

Ученик Музичке школе "Катарина Косача Котроманић" из Жепча Мартина Слишковић била је најбоља у дисциплини клавир у категорији трећих разреда.

Вукојевић је рекао да је задовољан бројношћу учесника с обзиром на то да је ово треће по реду отворено школско такмичење музичких школа које служи као припрема за републичко и друга такмичења.

Такмичења је одржано у просторијама добојске музичке школе и Центра за културу и образовање.

Манифестација је одржана под генералним покровитељством градоначелника Добоја.