latinica  ћирилица
09/04/2020 |  17:55 | Аутор: СРНА

Аџић демантовао да се није придржавао мјера изолације

Градоначелник Градишке Зоран Аџић потврдио је Срни да је био у контакту са особом зараженом вирусом корона, али и демантовао тврдње одборника ПДП-а у Скупштини града Радислава Дончића да се није придржавао мјера изолације.
Зоран Аџић - Фото: СРНА
Зоран АџићФото: СРНА

- Када је тестирањем утврђено да је на вирус корона позитиван директор Туристичке организације Градишка Милош Вујинић, са којим сам био у контакту 17. марта, тестиран сам 28. марта и тест је био негативан. Градски санитарни инспектор ми је издао рјешење о кућној изолацији у трајању од 14 дана од дана контакта са зараженим. То сам испоштовао и нисам се нигдје кретао - навео је Аџић.

Он је додао да је са Вујинићем исти дан у контакту била и замјеник градоначелника Драгана Илић, која је на тестирању била негативна и након тога испоштовала мјеру кућне изолације.

Аџић је рекао да је полицији поднио пријаву против Дончића, јер је на друштвеној мрежи "Фејсбук" ширио неистине о овом случају.

- Како човјек да се осјећа када неко за вас тврди да ходате по граду и ширите заразу? За све постоје докази код надлежних медицинских служби и инспекцијских органа, а све ово доказује ко су ПДП и Дончић. Њега не интересују истина и чињенице. Није га било нигдје четири седмице борбе против вируса корона и сада се појављује ширећи неистине - нагласио је Аџић.

Због објаве на Фејсбуку да је градоначелник Градишке Зоран Аџић био у сталном контакту са особом зараженом вирусом корона, а да се није придржавао мјера изолације, одборнику ПДП-а у Скупштини града Градишка Радиславу Дончићу, који је предсједник Градског одбора ове странке, полиција је издала прекршајни налог са казном од 1.000 КМ.

Прекршајни налог је образложен ширењем панике на друштвеним мрежама, саопштено је из ПДП-а.

Дончић је најавио да ће се са Аџићем видјети на суду јер ће против њега поднијети пријаву, те да прекршајни налог није прихватио и да за своје тврдње има и свједоке.