latinica  ћирилица
17/05/2020 |  16:48 ⇒ 16:48 | Аутор: СРНА

Брнабић: Ново жариште у Врању идентификовано на вријеме, ситуација под контролом

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је ново жариште вируса корона у Врању идентификовано на вријеме и да је ситуација под контролом.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

- Оно што је важно знати јесте да смо ми идентификовали локално жариште у Врању, то је фабрика намештаја 'Додић' која је привремено затворена и онда смо проширеним тестирањем тестирали не само раднике, већ и чланове њихових породица тако да је од ових нових 114 случајева, само из Врања 53 - рекла је Брнабићева.

Она је навела да су скоро сви од новозаражених асимптоматски случајеви, да немају скоро никакве тегобе или имају веома слабе симптоме.

Брнабићева је изјавила за Тањуг да се ситуација у Врању прати континуирано и да је под контролом, те да вјерује да је угашено то локално жариште.

Најавилаје је да ће се, ипак, у Врању додатно тестирати наредних дана.

- Без оваквих проширених тестирања не бисмо успели да ухватимо овако рано та локална жаришта и зато је важно да наставимо проширено тестирање и вјерујем да ће нам то омогућити да будемо једна од првих земаља у Европи која ће искоренити ковид-19 са своје територије - истакла је Брнабићева.