latinica  ћирилица
25/06/2020 |  16:44 | Аутор: СРНА

Чланови одбора НДП-а Градишка и Лакташи прешли у ДНС

Чланови Градског одбора НДП-а у Градишци и Општинског одбора у Лакташима прешли су данас у ДНС, изјавио је вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић.
ДНС - Фото: РТРС
ДНСФото: РТРС

Нешић је навео да је ријеч о преласку комплетних одбора НДП-а из Градишке и Лакташа, те да то сада подразумијева да ова партија у ова два мјеста, на неки начин, више и не постоји.

- ДНС овим показује да је изашао из кризе која нас је потресала у посљедњих годину и по дана, те да настављамо да јачамо, а то ћемо доказати на предстојећим локалним изборима - рекао је Нешић новинарима у Бањалуци.

Он је захвалио члановима ова два одбора што су ДНС препознали као политичку опцију гдје ће моћи да остваре своје циљеве, те истакао да је ово један у низу прелазака и појачања која ће се десити ДНС-у у наредном периоду.

"- о показује наш став који смо заузели да ћемо на предстојећим локалним изборима имати најмање 10 кандидата за начелнике и градоначелнике - рекао је Нешић.

Коментаришући то што Демос још није подржао кандидата владајуће коалиције за начелника Котор Вароша Слободана Жупљанина /СП/, Нешић је оцијенио да то само говори о непринципијелној политици те странке.

- Знате да смо дали слободу својим градским и општинским одборима да изаберу како ће да наступе на локалним изборима ове године, те је наш одбор у Котор Варошу одлучио да подржи наше коалиционе партнере. Очекујем побједу Жупљанина у овој локално заједници - рекао је Нешић.

Бобан Мандић, који је био предсједник Градског одбора НДП-а Градишка, рекао је да је ДНС препознат као партија у којој ће сви заједно моћи да остваре своје политичке циљеве.

Вукашин Војиновић, досадашњи предсједник Општинског одбора НДП-а Лакташи, навео је да је овај одбор прешао у ДНС јер је то странка која има циљ, која је стабилна и коју воде јаки људи.