latinica  ћирилица
25/06/2020 |  19:29 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

У приједорском СДС-у потресима нема краја (ВИДЕО)

Након што није одржана сједница Скупштине града Приједора због одсуства скупштинске већине окупљене око ДНС-а, у локалном СДС-у ситуација је ескалирала искључењем три одборника ове партије.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

У приједорском СДС-у потресима нема краја. Одборници ове странке у Скупштини града Јована Панић, Славко Шврака и Сања Рађеновић, путем медија сазнали су да их је предсједник приједорског СДС-а Мишо Тубин искључио из странке.

- Да бисмо уопште говорили о искључењу из СДС-а, морамо да знамо ко је покренуо тај поступак јер мора бити покренут, морамо знати разлоге - истакла је Сања Рађеновић.

Својим одсутвом спријечили су именовање Тубинових кадрова на мјесто начелника одјељења и замјеника градоначелника. Тубин осуђује дјеловање три одборника.

- Дисциплинска комисија је ушла у увид у њихов рад посљедње двије године. Донијела је одлуку да они морају бити одмах искључени - тврди Тубин.

Искључена тројка је категорична – акт о сунспензији не познаје ни Статут, ни дисциплински правилник.

- Ми ћемо се свакако жалити када добијемо тај некакав писани акт. Жалићемо се органима странке, Главном одбору, Статутарној комисији и предсједнику - рекао је Славко Шврака.

- Ми позивамо врх странке ако постоје какви коалициони договори и споразуми са ДНС-ом и господином Нешићем да нам доставе те одлуке - рекла је Јована Панић.

Тубин истиче да врх СДС-а у потпуности подржава донесене одлуке и најављује прелазак два самостална одборника у градској скупштини у СДС, чиме ће бити отворен пут ка коалиционом односу са ДНС-ом.