latinica  ћирилица
08/07/2020 |  17:30 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

Додик: Нико није против окупљања, али јесте против вандализма

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да нико није против окупљања људи у складу са законом, али јесте против вандализма, јер синоћњи протести у Београду могу се окарактерисати као упад неодговорних насилника и хулигана који скрнаве парламент Србије као најважнију институцију.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао новинарима да тако нешто, као и намјера да се упадне у парламент и разваљује инвентар, не радује ниједног Србина.

- У Србији, као и овдје људи се могу слободно окупљати у складу са законом и да нико никога не угрожава. У овом случају угрожена је држава самом чињеницом да је нападнут парламент, да је оскрнављен и да је та лоша слика отишла у свијет о земљи која покушава привући што више инвеститора - истакао је Додик.

Он је поновио да није против било каквих политичких процеса и окупљања која су мирна и у складу са законом, али јесте против вандализма који иде за тим да угрожава животе других, имовину и доводи до скрнављења институција.

- Уколико не одржимо дисциплину и одговорност у друштву када је ријеч о пандемији вируса корона и ако дозволимо да уђемо у хаос, сигурно нећемо успјети деценијама да се стабилизујемо. Зато је је важно пооштрити мјере одговорности без обзира на све, јер Србија није једина коју је захватила епидемија вируса - рекао је Додик.

Он је нагласио да постоји одређена свијест код људи у Србији који сматрају неприхватљивим пооштравање мјера када је ријеч о превенцији вируса, али да их то не оправдава да руше парламент.