latinica  ћирилица
16/07/2020 |  20:24 | Аутор: СРНА

Састанак у Мостару у оквиру припрема за изборе

Предсједник и чланови Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ одржали су данас састанак са предсједником и члановима Градске изборне комисије Мостар у оквиру припрема избора за Градско вијеће.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

Ови избори ће се у складу са чланом три одлуке ЦИК-а о расписивању локалних избора 2020. године расписати по стицању свих неопходних услова за расписивање и одржавање избора за избор вијећника у Градско вијеће Мостара.

Нова изборна правила за изборе за Градско вијеће Мостара су утврђена Законом о измјенама Изборног закона БиХ, који ступа на снагу у суботу, 18. јула, саопштено је вечерас из ЦИК-а.

На састанку је разговарано о свим аспектима рада Градске изборне комисије Мостар и у том смислу какву подршку очекују од ЦИК-а БиХ и органа власти.

Изузетно је значајно да и Градска изборна комисија буде упозната о свим активностима ЦИК-а БиХ и да буде у потпуности спремна да спроведе изборе у Мостару.

У саопштењу се наводи да је ово наставак праксе ЦИК-а БиХ да се редовно састаје са градским/општинским изборним комисијама како би се благовремено рјешили евентуални проблеми у раду изборне администрације.