latinica  ћирилица
27/08/2020 |  13:24 ⇒ 19:59 | Аутор: СРНА

СНСД у Брчком на изборе иде у коалицији са Демосом (ФОТО)

Савез независних социјалдемократа у Брчком на локалним изборима 15. новембра наступиће у коалицији са Демосом, а кандидат за градоначелника биће актуелни градоначлник Синиша Милић, рекао је данас предсједник брчанског СНСД-а Ђорђа Којић.
Брчко: СНСД -ДЕМОС - Фото: СРНА
Брчко: СНСД -ДЕМОСФото: СРНА

Којић је на конференцији за новинаре рекао да је СНСД отворен за сарадњу са другим српским политичким странкама у дистрикту у циљу стварања што јачег јединства Срба у тој локалној заједници.

Он је истакао да СНСД има побједничку листу, истичући да се странци прије мјесец дана придружио и угледни брчански бизнисмен Миодраг Буквић, који је на избороној листи СНСД-а, а у странку је дошао након што је напустио СДС.

Носилац СНСД-ове листе у Брчком Синиша Милић, захвалио је Демосу на препознавању потребе о заједничком дјеловању на простору дистрикта, јер, како је рекао, на тај начин су обје странке показале да су им општи интереси испред страначких.

Брчко: СНСД - ДЕМОС

Милић сматра да би требало радити на стварању што ширег постизборног савеза између политичких програма који су у стању да обезбиједе стабилност и сигурност држављана Републике Српске на овом простору, не занемарујућу потребу сарадње са осталим политичким партнерима који дјелују на простору дистрикта Брчко.

Милић је напоменуо да је листа СНСД-а ојачана са још неколико истакнутих појединаца из дистрикта, међу којима је и угледни хирург Драган Нинковић, који је одликован орденом "Крст милосрђа" за допринос у развоју здравствених услуга и лијечењу пацијената.

- Листа ће, за разлику од прошле, имати и представника националне мањине. Сви кандидати ће својим професионалним и политичким ангажманом допринијети да ова листа оствари најбољи изборни резултат до сада - додао је Милић.

Предсједник брчанског Демоса Радослав Суботић рекао је да је ступање у коалицију са СНСД-ом најбољи потез обје странке у овом моменту, јер заједно могу да остваре добар изборни резултат.

Брчански СНСД ће на листи имати 31 кандидата, док ће Демос имати три.