latinica  ћирилица
06/10/2020 |  11:01 ⇒ 11:05 | Аутор: СРНА

Вишковић: Српска поносна на своју полицију и МУП (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је посао полицајца огледало сваке земље, те да је Република Српска поносна на своју полицију и Министарство унутрашњих послова.
Промоција кадета Јединице за полицијску обуку - Фото: РТРС
Промоција кадета Јединице за полицијску обукуФото: РТРС

- Како ви будете радили таква ће нам бити и будућност. Наша полиција је свој однос према овој веома захтјевној и тешкој професији показала и у вријеме пандемије када су исказали храброст, пожртвованост и приврженост Републици Српској - рекао је Вишковић у обраћању кадетима 21. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије и седме класе Специјалне антитерористичке јединице која је промовисана данас у Бањалуци.

Он је истакао да ће Влада Српске учинити све да помогне припадницима МУП-а, а од њих се очекује да заштите грађане, без обзира на вјерску и националну припадност, и да чувају Републику.

- Ви сте једна од најбројнијих генерација у протеклих 21 годину колико постоји институција за образовања полицајаца Српске. Република Српска је учинила све да обезбиједи услове за ваше образовање и усавршавање. Данас смо поносни што смо овдје заједно са вама јер смо створили услове за вас који су у рангу најмоћнијих држава и полиција - истакао је Вишковић.

Он је навео да је само од 2015. године до данас у опремање, набавку наоружања и опреме за МУП Српске, Влада обезбиједила 130 милиона КМ.