latinica  ћирилица
09/10/2020 |  11:48 ⇒ 11:55 | Аутор: Независне

ЦИК: Сама новчана казна би ојачала резултат Стевандићеве странке

Новачана казна за Уједињену Српску у максималном износу од 10.000 КМ не би постигла сврху кажњавања, и довела би до додатног јачања идеја и цљева ове странке на Локалним изборима 2020. године које су прокламоване чином протјеривања припадника албанског, хрватског и бошњачког народа, наведено је између осталог у образложењу одлуке ЦИК-а, која је у посједу "Независних".
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Захваљујући таквој казни те негативном публицитету, изазваној мржњи, нетрпељивости, те понижавајућем третману припадника албанског, хрватског и бошњачког народа у предметном садржају ова политичка странка би након изазване мржње и узнемирења код припадника српског народа према припадницима албанског, хрватског и бошњачког народа заправо ојачала своје изборне резултате у којем смислу би се новчана казна претворила у награду за говор мржње и поступање противно Општем оквирном споразуму за мир - додаје се у образложењу одлуке ЦИК-а БиХ.

Даље се наводи да то потврђује и континуиет провокације и узнемирења јавности пјевањем пјесме "Морем плови једна мала барка у којој се велича четнички војвода Дража М" који је предсједник Уједињене Српске задржао упркос сазнању да је против УС покренут поступак утврђивања одговрности.