latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:21 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Грађани Источног Сарајева први пут директно изабрали градоначелника (ВИДЕО)

Према прелиминарним резултатима, Љубиша Ћосић из СНСД-a први је директно бирани градоначелник Источног Сарајева. Његов страначки колега Јован Катић наслиједио је позицију начелника општине Источно Ново Сарајево. Без промјена и изненађења и у осталим општинама Града Источно Сарајево.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

Више од 5.000 гласова предности у односу на СДС-овог Мирослава Лучића омогућило је првом директно бираном градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу из СНСД-а да у наредне четири године оствари циљ да градске власти имају активнији приступ животним потребама грађана.

- Остављам изборе иза себе, посвећујем се свим грађанима и начелницима општина, да развијамо припадност према граду Источно Сарајево и да га осјећамо својим - рекао је Ћосић.

Ћосић позицију начелника општине Источно Ново Сарајево предаје страначком колеги Јовану Катићу, који је противкандидату Драгану Влачићу из СДС-а умакао за више од 2.000 гласова.

- Препознали су добре ствари које смо радили у протеклих осам година и програм који смо представили - наглашава Катић.
Задовољан и Бошко Југовић, актуелни, а и будућ и начелник Пала, јер су грађани препознали да се и у протекле четири године радило и стварало.

Противкандидат, Ненад Вуковић каже да разлика од 1.000 гласова није деморалисала ПДП и њихове коалиционе партнере.…
- Настојаћу да будем начелник свих грађана и да се политичка прича избаци из општинских структура - навео је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Бивши градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић рекао је да се у наредном периоду опредјељује да ради конструктивно, како каже, на добробит Пала и Града Источно Сарајево.

Повјерење грађана за још четири године мандата добио је и Драгомир Гаговић од бирача у општини Трново. Мандат продужава и начелник општине Источне Илиџа, СДС-ов Маринко Божовић.

Потврду повјерења за још четири године мандата добили су и Милован Бјелица и Бојо Гашановић из СДС за начелнике општина Соколац и Источни Стари Град.

Изненађења није било ни у Рогатици, на позицнији начелника остаје СНСД-ов Милорад Јагодић, али су се становници Хан Пијеска опредјелили за СДС-овог Слободана Ђурића ускраћујући повјерење досадашњем начелнику Владу Остојићу из СНСД-а.