latinica  ћирилица
08/01/2021 |  19:32 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Чаковец: Пацијенту убризган бензин, осумњичена медицинска сестра

Општинско јавно тужилаштво у Чаковцу донијело је рјешење о спровођењу истраге против медицинске сестре /28/ због основане сумње да је починила кривично дјело несавјесног лијечења када је умјесто физиолошког раствора пацијенту на хемодијализи убризгала бензин.
Болница - Фото: РТРС
БолницаФото: РТРС

Рјешење о истрази донијето је 31. децембра, а инцидент се догодио 29. септембра 2020. године у Жупанијској болници Чаковец.

Државно тужилаштво Хрватске /ДОХР/ медицинску сестру терети за несавјесно лијечење које је довело до смрти из нехата и пријети јој казна од једне до осам година затвора, преносе хрватски медији.

- Постоји основана сумња да је 28-годишњакиња 29. септембра 2020. у жупанијској болници, као медицинска сестра задужена за бригу о пацијенту на хемодијализи, приликом одспајања пацијента с хемодијализе, несмотрено убризгала у крвоток пацијента бензин умјесто физиолошког раствора, усљед чега је дошло до наглог погоршања његовог здравственог стања, па је пацијент, упркос предузетим хитним мјерама реанимације и љекарске помоћи, преминуо истога дана од посљедица убризгавања бензина - наводи се у саопштењу из ДОРХ-а.

Преминуо је 62-годишњи Антун Т. из Штефанца покрај Чаковца. Медицинска сестра је одмах након несреће удаљена с посла, а у болници је покренут инспекцијски надзор.