latinica  ћирилица
26/02/2021 |  07:13 ⇒ 07:50 | Аутор: РТС

Јокић близу трипл-дабла, Денвер изгубио од Вашингтона (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса никако да уђу у праву форму и чим остваре добар резултат, у сљедећој утакмици доживе пораз.
Никола Јокић - Фото: Тwitter
Никола ЈокићФото: Тwitter

Екипа из Колорада, упркос још једној одличној партији Николе Јокића, поражена је на свом терену од Вашингтона, резултатом 112:110.

Јокић је на паркету провео скоро 38 минута и мало му је недостајало да за то вријеме комплетира нови трипл-дабл.

Дуел је завршио са 24 поена (9-18 из игре, 3-4 тројке), 11 скокова, седам асистенција и двије блокаде, уз само једну изгубљену лопту.

Током читавог сусрета у Денверу вођена је велика борба и екипе су се смењивале у вођству. Изабраници Мајка Мелоуна успјели су да се врате послије минуса од 12 поена током друге четвртине и у посљедњу дионицу уђу са минималном предношћу.

Водили су све до финиша сусрета, када је Вашингтон још једном преокренуо и на крају забиљежио тријумф.

"Грумење" није могло више од овога јер су, осим Јокића, двоцифрени били још Џамал Мареј који је био најефикаснији са 34 поена, Мајк Портер јуниор са дабл-даблом (18 поена и 10 скокова), односно Морис са 12 поена.

На другој страни, Бредли Бил је постигао 33 поена, Хачимура додао 20, док је Расел Вестбрук трипл-даблом подсјетио на најбоље дане – 16 поена и по 10 ухваћених лопти и успјешних додавања.

Денвер је остао на осмом мјесту на табели Западне конференције са 17 победа и 15 тријумфа, док је Вашингтон 12. на Истоку са скором 12-18.