latinica  ћирилица
29/10/2023 |  22:47 ⇒ 30/10/2023 | 07:03 | Аутор: РТРС

"Ритам Европе": Пале побједник фестивала (ФОТО)

У спортској дворани "Арена" у Градишци одржан је престижни дјечији и омладински Фестивал "Ритам Европе" на којем су се такмичили вокални и плесни извођачи из 18 градова и општина Српске.
Фестивал "Република Српска у ритму Европе" у Градишци - Фото: РТРС
Фестивал "Република Српска у ритму Европе" у ГрадишциФото: РТРС

Побједник фестивала у Градишци су Пале.

Поред Пала, пет првопласираних наступиће на финалном такмичењу "Ритам Европе" у Сјеверној Македонији, а то су још домаћин Градишка, Прњавор, Дервента и Приједор.

Учесници Фестивала представљају различите земље Европе, односно изводе пјесме из тих држава, а побједници освајају наградно путовање у земљу коју представљају.

У ревијалном дијелу Фестивала представиле су се дјевојчице из Кикинде, побједнице овогодишњег такмичења "Ритам Европе" у Србији.

Градишка је била домаћин фестивала као актуелни побједник прошлогодишњег такмичења "Република Српска у ритму Европе" које је одржано у Котор Варошу.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић истакао је да је Градишка вечерас била центар не само региона, већ и Европе, јер је домаћин сјајног фестивала "Ритам Европе", који је у овај град довео учеснике из 18 градова и општина.

      View this post on Instagram

A post shared by Denis Šulić (@denis.sulic)

- Дјеца су најбољи дио друштва и слика свега онога што ми старији радимо. Наша дјеца нису наша будућност, већ наша садашњост и оно што нас мотивише да радимо боље - рекао је Шулић.

Осим у Републици Српској и Србији, Фестивал "Ритам Европе" одржава се и у Црној Гори, Сјеверној Македонији и на Кипру.