latinica  ћирилица
13/03/2024 |  09:05 ⇒ 09:06 | Аутор: РТС

Лехечка елиминисао Циципаса, Алкараз против Зверева у четвртфиналу Индијан Велса (ВИДЕО)

Позната су прва два четвртфинална пара мастерса у Индијан Велсу - други носилац Карлос Алкараз играће против Александра Зверева, док ће трећи тенисер свијета Јаник Синер одмјерити снаге са Јиржијем Лехечком, који је елиминисао Грка Стефаноса Циципаса.
Jиржи Лехечка (Фото: EPA-EFE/MATT TURNER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Jиржи Лехечка (Фото: EPA-EFE/MATT TURNER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Шпански тенисер Карлос Алкараз, који брани титулу у калифорнијској пустињи, пласирао се у четвртфинале мастерса у Индијан Велсу, пошто је у осмини финала побиједио Мађара Фабијана Марошана са 2:0 у сетовима (6:3, 6:3).

Други тенисер свијета ће у четвртфиналу играти против Нијемца Александра Зверева који је савладао Аустралијанца Алекса де Минора након преокрета - 5:7, 6:2, 6:3.

Познат је још један четвртфинални пар, а чине га трећи тенисер свијета Јаник Синер и Чех Јиржи Лехечка, који је направио изненађење и елиминисао Грка Стефаноса Циципаса, и то без изгубљеног сета - 6:2, 6:4.

Синер је међу осам најбољих доспио побједом над Беном Шелтоном.

Американац је пружио снажан отпор у првом сету који је завршен тај-брејком (7:6(7:4)), али је Италијан у другом био доминантан - 6:1.

Преостала два пара четвртфинала мастерса у Индијан Велсу биће позната након дуела Руд - Монфис, Нарди - Пол, Медведев - Димитров и Фриц - Руне.

Србија је остала без представника на турниру у Калифорнији, пошто је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић у трећем колу поражен од младог Италијана Луке Нардија.

Мастерс у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 9.495.555 долара.