latinica  ћирилица
13/03/2024 |  09:42 ⇒ 23:00 | Аутор: РТРС

НСРС o извјештајима Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске (ВИДЕО)

Сједница Народне скупштине Републике Републике Српске биће настављена сутра разматрањем ревизорских извјештаја за више здравствених установа за 2021. и 2022. годину.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Народни посланици данас су на осмој редовној сједници НСРС обавили расправу о Извјештају о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске а. д. Бањалука и фондова за 2022. годину са Извјештајем независног спољног ревизора, као и Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора о проведеној финансијској ревизији Лутрије Републике Српске а. д. Бањалука за период 1. 1 - 31. 12. 2022. године и  Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора о проведеној финансијској ревизији Јавног предузећа шумарства "Шуме Републике Српске" а. д. Соколац за период 1. 1 - 31. 12. 2020.

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске у извјештајима о проведеној финансијској ревизији болница Требиње и Фоча за 2021. годину дала је негативно мишљење за финансијске извјештаје и за усклађеност, рекао је главни републички ревизор Јово Радукић.

У НСРС размотрен је и приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику за 2024. годину који је планиран у износу од 2,9 милиона КМ.

Регулаторна комисија за енергетику утврдиће нове тарифне ставове у складу са становиштима Уставног суда Српске, а на основу важеће цијене енергије за јавно снабдијевање, изјавио је члан ове комисије Петар Мунишић.

Мунишић је рекао је да то значи да је цијена јавног снабдијевања електричном енергијом остала на снази и да она мора да се поштује.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2024. годину који је планиран у износу од 2,9 милиона КМ.

---

Претходно је размотрен Нацрт закона о припајању дијела Града Зворник oпштини Лопаре.

Министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић рекла је да ће, у складу са Нацртом закона о припајању дијела града Зворника општини Лопаре, бити припојен дио насељеног мјеста Кисељак /мјесто Завршје/ на зворничком подручју насељеном мјесту Подгора на подручју Лопара.

Ријеч је о подручју укупне површине 192,69 хектара.

---

На данашњој сједници ће се расправљати и о извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Српске и фондова за 2022. годину са извјештајем независног спољног ревизора.

У парламенту је синоћ размотрен Приједлог закона о очувању културног и историјског насљеђа манастира Хиландар, који је предложио предсједник Републике Милорад Додик.

Циљ је испуњавање свих предуслова за сталну институционалну подршку овој светињи.