latinica  ћирилица
13/03/2024 |  14:17 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

У акцији "Калибар" пронађено и одузето војно наоружање и експлозивно средство (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, у оквиру оперативне акције "Калибар", 12. март 2024. године, лишили су слободе лице иницијала Н. В. из Градишке, због постојања основа сумње да је починио кривичнo дјелo недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.
Одузето наоружање - Фото: Уступљена фотографија
Одузето наоружањеФото: Уступљена фотографија

- Наиме, полицијски службеници су оперативним радом на терену дошли до сазнања да лице иницијала Н. В. из Градишке, у кући и помоћним објектима, посједује одређену количину војног наоружања - саопштено је из ПУ Градишка.

Фото: Уступљена фотографија

На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес куће и пратећих објеката које користи осумњичено лице, те је том приликом пронађена и одузета војна пушка и одређена количина муниције.

Такође, предузимајући мјере и радње по наведеној оперативној акцији, полицијски службеници су оперативним радом на терену дошли до сазнања да лице М. С. из Градишке, посједује експлозивно средство у једном од помоћних објеката у свом дворишту.

На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес куће и пратећих објеката које користи осумњичено лице, те је том приликом пронађена и одузета ручна бомба.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука је наложио да се против осумњичених лица лица Н. В. и М. С. поднесе извјештај о почињеним кривичним дјелима недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.