latinica  ћирилица
13/03/2024 |  14:58 | Аутор: СРНА

Рајилић: У предметима за злочине над Србима Суд БиХ радио непрофесионално

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да је Суд БиХ у предметима за ратне злочине над Србима радио непрофесионално и траљаво и да је неосновано потврђивање оптужнице против 11 лица за наводни злочин против човјечности на подручју Зворника 1992. године.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Ти људи живе на зворничком подручју више од 30 година од времена које је обухваћено оптужницом и ако је било некаквог основа за процесуирање, шта су до сада чекали? Ако су починили злочине, како су могли живјети на том подручју, како их породице жртава нису до сада оптужиле? - упитала је Рајилићева за Срну.

Она сматра да исто тако нема основа за потврђивање оптужнице ни против народног посланика Драгомира Васића који је био ослобођен, па опет оптужен, односно присиљен је да се цијели живот повлачи по судовима.

Рајилићева је истакла да се Суд БиХ бави политиком, да одређује себи буџет, плате и број предмета.

- Ако немају шта у раду, онда има Срба да им попуне број предмета - рекла је Рајилићева.

Оптужница је потврђена против Видоја и Миле Благојевића, Ивана и Милана Араповића, Косте Пејића, Боже Радића, Мила Савића, Љубише Пејића, Стеве Васиљевића, Бранка Пејића и Верице Радовић.