latinica  ћирилица
13/03/2024 |  15:17 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Потписан меморандум који ће спојити науку и праксу (ВИДЕО)

Практичним радом на Бањалучкој берзи студенти Економских факултета у Бањалуци, Палама и Брчком учиће о улагању у хартије од вриједности и стицати практична знања из ове области. То је дефинисано меморандумом који су са Пензијским резервним фондом Републике Српске потписала два јавна универзитета у Српској.
Потписан меморандум - Фото: РТРС
Потписан меморандумФото: РТРС

Декан Економског Факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого рекао је да је ово одличан начин да се студентима укаже повјерење, те да им се практично покаже како изгледа инвестирати и какве то посљедице то носи.

- Надам се да ће на овај начин млади људи да се заинтересују за финансијско тржиште, те да ће довести до додатног подизања финансијске писмености - поручио је Ђого.

Директор Друштва Саша Стевановић рекао је да је циљ Меморандума да се у наредном периоду заједничким снагама потписника Споразума осмишљавају стратегије улагања на Бањалучку берзу и на инострана тржишта.

- Искуство из претходне четири године указује нам да имамо потенцијал да наступамо на међународним тржиштима и да можемо да остваримо завидне перформансе - изјавио је Стевановић.

Он је истакао и да је циљ Меморандума да се унаприједи пословна, научна и стручна сарадња, те да се дође до што бољих стратегија и да се на најбољи начин споји наука и пракса.