latinica  ћирилица
13/03/2024 |  16:21 ⇒ 16:23 | Аутор: СРНА

Шулић: Инвестиције Владе на Јахорини биле оправдане

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас да су инвестиције Владе Српске на Јахорини биле оправдане, као и да је евидентан прилив новца од туризма са те планине.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Говорећи о пословању Олимпијског центра "Јахорина", Шулић је изјавио новинарима у Бањалуци да је 106 дана трајало скијање, док су сва скијалишта у Црној Гори, осам скијалишта у Србији, те на Бјелашници већи дио сезоне била затворена.

- Ово показује да су инвестиције Владе Републике Српске у погледу осњежавања, проширења гондоле, капацитета гондоле и ски-лифтова шестосједа биле оправдане, а евидентан је и прилив новца путем туризма са подручја Јахорине - истакао је Шулић.

Он је навео да је у Српској у јануару евидентирано 6.000 ноћења више него у истом мјесецу прошле године, који је исто био рекордан.

Шулић је рекао да је општина Пале у јануару прошле године имала рекордну уплату ПДВ-а и да све то говори да су инвестиције Републике Српске путем Олимпијског центра "Јахорина" биле оправдане јер су подигле привредну активност.

- На том подручју Српске данас имамо многе хотеле који се граде, а са поносом можемо рећи да се гради хотел од 36.000 квадратних метара за који је планирано да буде завршен до 2025. године - истакао је Шулић.

Он је додао да многи приватни инвеститори долазе на Јахорину да граде смјештајне капацитете и улажу свој новац у Републику Српску, чиме запошљавају грађане Сарајевско-романијске регије.