latinica  ћирилица
13/03/2024 |  18:25 ⇒ 21:41 | Аутор: РТРС

Окука: Поносан сам што сам у тиму људи са америчке "црне листе" на челу са предсједником Додиком (АУДИО)

Савјетник предсједника Републике Српске Бранислав Окука изјавио је да је почаствован чињеницом да му је америчко Министарство финансија увеле санкције и да је за њега велика ствар бити у тиму људи са америчке "црне листе" који предводи предсједник Милорад Додик.


Палата Републике - Фото: РТРС
Палата РепубликеФото: РТРС

- Увијек сам био поносан што сам дио екипе Милорада Додика, а данас посебно јер ми је указана част да се и моје име налази на 'црној листи' САД. Велика ми је част да сам санкционисан као један од учесника у организацији обиљежавања 9. јануара, Дана Републике, који је ове године био највеличанственији и најспектакуларнији, а обећавам да ће наредни 9. јануар бити још бољи - истакао је Окука.

Окука је рекао да га радује и чињеница да су и скупови "Граница постоји", чији сам један од организатора, изазвали велику пажљу САД јер су окупљања народа јасно показали њихову вољу и жељу да сачувају и одбране Републику Српску од каубојског понашања, антидејтонског и антиуставног дјеловања лажних високих представника и такозваних дипломата.

- Ове санкције су само доказ да сам на правој страни заједно са својим народом, којег предводи предсједник Додик, и још више сам спреман да са свим својим пријатељима и сарадницима бранимо Српску од атака бјелосвјетских мешетара - поручио је Окука.

Министарство финансија САД-а увело је нове санкције званичницима Републике Српске, а како је наведено, разлог су активности због, како кажу, "нарушавања Дејтонског мировног споразума".