latinica  ћирилица
13/03/2024 |  19:54 ⇒ 20:12 | Аутор: Агенције

Побједа Борца на Кошеву након прекида 

Четвртфинални сусрет Купа БиХ између Сарајева и Борца је прекинут након што су челници домаће екипе у судијској надокнади ушли на терен и тако прекинули утакмицу.
ФК Борац - Фото: РТРС
ФК БорацФото: РТРС

Као разлог су навели незадовољство суђењем на вечерашњем мечу.

Иначе, у тренутку прекида Бањалучани су водили са 2:1.

Утакмица ће накнадном одлуком Такмичарске комисије Ногометног / Фудбалског савеза БиХ бити регистрована у корист Борца резултатом 3:0, што Бањалучане води у полуфинале.

Вечерашњи меч је реванш сусрет, након оног првог прије двије седмице у Бањалуци, који је био без погодака 0:0.

Хладан туш за домаћу екипу стигао је прво у 23. минуту. Кулашин је дошао до лопте и упослио Марчетића који је постигао спектакуларан гол за 1:0. Могао је у 32. минуту Кулашин повисити на 2:0, али јсе испријечила статива.

Сарајево се вратило у меч у 55. минуту када је из једанаестарца за 1:1 погодио Чатаковић. Пет минута касније поново је Марчетић довео Бањалучане у вођство за 2:1, након што је Вуковић сјајно прошао по лијевој страни и убацио у средину.

Вјероватно је кључни тренутак утакмице био у 63. минуту када је Оливеира добио директан црвени картон. Наиме, Јокић га је држао за дрес, а Бразилац га је потом ударио руком по лицу, што је видио и главни судија меча те му показао црвени картон. Домаћи су жестоко реаговали сматрајући да је одлука судије Мусе претјерана.

Иако је Сарајево покушавало до краја меча да дође до новог изједначења, одбрана Борца на челу с голманом Милошевићем је била ефикасна. У судијској надокнади стручни штаб и играчи Сарајева напустили су терен незадовољни суђењем.

Раније данас пласман у полуфинале Купа БиХ изборио је Зрињски који је у Мостару савладао Јединство из Бихаћа са 2:0. Пласман у полуфинале Купа БиХ јуче је изборила Слога из Добоја елиминисавши Посушје.

Посљедњи полуфиналиста биће познат сутра када се састају Вележ и Широки Бријег.