latinica  ћирилица
13/03/2024 |  20:56 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Кошарац: Санкције - доказ америчке бахатости

Најновије санкције Сребренки Голић и сарадницима предсједника Српске Милорада Додика - Браниславу Окуки и Јелени Пајић Баштинац нови су доказ америчке бахатости и наставка политике против српског народа и Српске, навео је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је на Инстаграм налогу навео да су санкције дословно иживљавање над људима који нису починили апсолутно никакав прекршај.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Апсурдна политика у најбуквалнијем смислу ријечи! Америчке санкције због организовања 9. јануара, Дана Републике Српске, не могу нас поколебати. Да будем потпуно искрен, славићемо их као ордење! Никада нећемо подлећи притиску, пријетњама и уцјенама. Не могу нас зауставити у заштити интереса Српске, њеног уставног капацитета, српског народа и свега што Српску чини државом. Неће нас застрашити апсурдним санкцијама, а још мање спријечити да поносно и достојанствено славимо рођендан наше отаџбине, настале у миру и на демократски начин - истакао је Кошарац.

Додаје да је Српска наша љубав и гарант нашег опстанка на овим просторима.

- А шта о томе мисли америчка администрација, Марфи, Шмит и компанија… Па до тога нам је као до лањског снијега! - поручио је Кошарац.