latinica  ћирилица
13/03/2024 |  21:47 | Аутор: СРНА

Радукић: Негативни ревизорски извјештаји болницама Требиње и Фоча

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске у извјештајима о проведеној финансијској ревизији болница Требиње и Фоча за 2021. годину дала је негативно мишљење за финансијске извјештаје и за усклађеност, рекао је главни републички ревизор Јово Радукић.
Болница у Требињу - Фото: РТРС
Болница у ТребињуФото: РТРС

Током обједињене расправе у Народној скупштини Републике Српске о ревизорским извјештајима више здравствених установа, Радукић је рекао да је за Болницу Требиње у поступку ревизије дата укупно 21 препорука од чега 10 за финансијски извјештај и 11 за усклађеност.

Он је навео да су за Болницу Фоча укупно дате 23 препоруке од чега 11 за финансијске извјештаје и 12 за усклађеност.

Када је ријеч о проведеној финансијској ревизији Болнице Градишка за 2022. годину, Радукић је рекао да је дато негативно мишљење за финансијски извјештај и за усклађеност, док је укупно дата 21 препорука од чега 12 за финансијски извјештај и девет за усклађеност.

Говорећи о проведеној финансијској ревизији Дома здравља "Васо Пелагић" Чајниче за 2021. годину, Радукић је рекао да је дато негативно мишљење за финансијски извјештај и усклађеност, док је укупно дато 19 препорука, од чега 10 за финансијске извјештаје и девет за усклађност.

Радукић је навео да је у извештају о проведеној финансијској ревизији Дома здравља Сребреница за 2022. годину дато је негативно мишљење за финансијски извјештај и мишљење са резервом за усклађеност, док је укупно дато 18 препорука од чега 12 за финансијски извјештај и шест за усклађеност.