latinica  ћирилица
13/03/2024 |  22:24 ⇒ 22:53 | Аутор: РТРС

Вишковић: Санкције нас неће уплашити, још више ћемо јачати уставне капацитете Српске

Данашње санкције нису ништа друго већ још један од удара у низу на Републику Српску, оне представљају одраз жеље да се Република Српска ослаби, а појединци на које се санкције односе уплаше, навео је премијер Радован Вишковић реагујући на америчке санкције сарадницима предсједника Републике Српске.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је истакао да Српска неће ослабити, нити ће се људи уплашити.

- Нити ће Република Српска ослабити нити ће се људи који часно обављају своје функције и послове уплашити, напротив овакви поступци ојачавају настојања српског народа да још више чува и јача уставне капацитете Републике Српске. Истакао је да је лицемјерно наводити као разлог за санкционисање наводно подривање Дејтонског споразума, када то свакодневно чине неименовани странци и њихове дипломате, и то на отворен начин, користећи уцјењивачке методе - навео је Вишковић.

Он је нагласио да је Српска навикла на притиске.

- Република Српска је навикла на овакву врсту притисака и изградила јаке механизме одбране, који су се показали као врло ефикасни, и оно што је најважније ми настављамо својим путем, путем развоја и политичке стабилности - поручио је Вишковић.