latinica  ћирилица
14/03/2024 |  17:28 ⇒ 17:42 | Аутор: СРНА

Мушка и женска екипа из Градишке побједници регионалног такмичења

Мушка кошаркашка екипа Основне школе "Данило Борковић" и женска селекција Основне школе "Васа Чубриловић" из Градишке биле су најбоље на регионалном такмичењу у Новом Граду у оквиру Малих олимпијских игара, рекао је Срни предсједник Друштва педагога физичке културе Дејан Благојевић.
Регионално такмичење у кошарци - Фото: СРНА
Регионално такмичење у кошарциФото: СРНА

У мушкој конкуренцији друго мјесто освојила је екипа Основне школе "Доситеј Обрадовић" из Приједора, а треће "Вук Караџић" из Новог Града, док је у женској конкуренцији друга била Основна школа "Петар Мећава" Костајница, а трећа Основна школа Вук Караџић" Нови Град.

Најбољи играч у женској конкуренцији је Ена Јовичић из Основне школе "Васа Чубриловић", а најбољи стријелац Мила Чичић из Основне школе "Петар Кочић" Приједор.

У мушкој конкуренцији најбољи играч је Андрија Шујица, а најбољи стријелац Лука Голић, обојица из Основне школе "Данило Борковић".

Отварајући данашње такмичење у спортској дворани, начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Младен Јањетовић рекао је да општина Нови Град подржава спортске активности, те да је за данашње надметање учесницима обезбиједила сокове и сендвиче.

Данашње регионално такмичење у кошарци, у оквиру Малих олимпијских игара, окупило је шест мушких и пет женских екипа.